Grove poriën

De uitgangen van talgkliertjes worden poriën genoemd. Talg zorgt ervoor dat onze huid soepel blijft. Op de T-zone (voorhoofd, neus, naast de neus en kin) produceren de talgklieren meer talg of soms te veel aan talg. Als er huidcellen rondom de uitgang van de talgklier blijven plakken, kan talg blokkeren en op gaan hopen. Zo ontstaat er een verstopte porie of mee-eter. Wanneer een porie verstopt raakt met een mee-eter, kan deze na enige tijd wat oprekken en groter worden. De porie wordt dan zichtbaar als een klein gaatje. Het proces gaat verder tot er veel poriën zichtbaar worden, de huid wordt steeds grover van structuur. Veel vrouwen (en mannen) vinden dit een storend fenomeen.

Kunnen grove poriën weer verdwijnen?

Als u eenmaal grove poriën heeft gekregen is het vrijwel onmogelijk om het verschijnsel helemaal terug te draaien. Een volwassen huid met zichtbare poriën kan geen glad kinderhuidje meer worden, hoe graag we dit ook willen. Dit komt nu eenmaal door het verouderen en alle veranderingen die de huid in de puberteit heeft doorgemaakt. Wel is het mogelijk om met de juiste werkzame producten en behandeling te voorkomen dat grove poriën verergeren en kan de huidstructuur nog wel verfijnen. Dat is natuurlijk niet mogelijk in één behandeling. Behandeling in kuurvorm is effectiever en ook (thuis)onderhoud is nodig voor een huid met grove poriën.

Behandeling van grove poriën:
Allereerst is het verstandig om met regelmaat een effectieve dieptereiniging te ondergaan. Met de dieptereiniging worden de poriën geledigd en de huid grondig schoongemaakt. De huid met grove poriën kan verbeteren door middel van peelings en producten op basis van glycolzuur. Glycolzuur verwijdert de dode huidcellen, werkt ontstekingsremmend en kan tot diep in de porie doordringen. De schone poriën sluiten zich weer na de behandeling.

Als tweede optie is microdermabrasie een behandelvorm voor grove poriën. Bij Total Beauty wordt deze behandeling uitgevoerd met het Microskinpolish apparaat van Medcos. Naast ‘verfrissen’ is het ook belangrijk dat de behandeling daadwerkelijk effect heeft in de diepte. Na de microdermabrasie volgt het insluizen van een serum met hyaluronzuur met de cold laser.
Behandeling in kuurvorm geeft het meeste effect. Bij gebruik van de hannah producten voor thuis, zal u het effect van de behandelingen versterken en de resultaten onderhouden.