Waarom de MedCos IPL methode?

De effectiviteit en de veiligheid van de IPL behandelingen is door de jaren heen bewezen en wordt door wetenschappers en internationaal vooraanstaande huidklinieken erkend. Door het grote oppervlak van de behandelkop, het niet hoeven gebruiken van een gel en de korte flitsinterval kan met de MedCos® IPL in vergelijking met andere IPL en Laser methoden tot wel 75% sneller en comfortabeler behandeld worden.

De behandelingen met de MedCos® IPL methode zijn door de uitmuntende koeling van het systeem nagenoeg pijnloos.

 1. Hoge flitssnelheid en groot behandeloppervlak (10 cm2): uw behandeltijd met de MedCos® IPL methode is tot wel 75% korter in vergelij¬king met veel andere IPL systemen en methoden (complete oksels in 5 tot 10 minuten).
 2. Het onprettige gevoel tijdens een behandeling wordt door de unieke koeling tot een minimum geminimaliseerd.
 3. Géén gebruik van gel tijdens een MedCos® IPL behandeling.
  Sneller, veiliger en goedkoper
 4. Goedkoper dan klassieke behandelingen zoals scheren, harsen of waxen.
 5. De MedCos® Partners zijn door MedCos® opgeleid en gecertificeerd, wat u de zekerheid biedt dat de behandeling veilig, snel, professioneel en efficiënt wordt uitgevoerd.
Medcos IPL Definitief ontharen

IPL-Haarverwijdering-Stap2_1Hoe werkt het?
Wilt u zich in de zomer ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heeft u altijd zo’n last van ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden! Hoe dit kan? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Door de haargroeicycli zijn gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat waarbij tussen de behandelingen een periode ligt tussen de 6 en 12 weken. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij ieder jaar één onderhoudsbehandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidtype en de pigmenten van het haar.

 

Voordelen door IPL-Ontharing

 • nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen
 • geen ingegroeide haartjes of stoppels
 • haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 behandelingen
 • kwaliteit en optimale veiligheid
 • vrijwel geheel pijnloos

 

Gemiddelde behandeltijd (per behandeling):
bikinilijn: 10-15 minuten 
oksels: 5-10 minuten
volledige rug: 20-30 minuten

prijzen ipl, per behandeling:   NB als je een gehele kuur (10x) ineens betaalt, ontvang je 2 behandelingen gratis

bovenlip of kin: 25,-
bovenlip en kin: 49,-
bikinilijn: 49,-
bikinilijn incl stukje bovenbeen: 75,-
oksels: 25,-
onderbenen incl knieen: 99,-
bovenbenen: 69,-
onder- en bovenbenen: 150,-
rug: 100,-

Als je het contact formulier invult, of telefonisch contact opneemt dan kunnen we een intake gesprek inplannen. 

IPL Acne

Acne-Stap2_1HOE WERKT HET?
Het licht van de MedCos IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert.

KUUR
Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acne bepaalt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie. Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acne komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

IPL Couperose en Spider Naevi behandeling

Couperose-behandeling2_11HOE WERKT HET?
De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

Aantal benadelingen
De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4

IPL Huidverjonging

Huidverjonging-behandeling2_1HOE WERKT HET?
De huid neemt het licht van de MedCos IPL op waar het wordt omgezet in warmte. Dit proces stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en de productie van nieuw collageen en elastine. De huid zal frisser en jonger tonen en de textuur van de huid verbetert zienderogen.

Aantal benadelingen
Tussen de behandelingen ligt een periode van 1 à 2 weken, doorgaans is na enkele behandelingen al een duidelijke verbetering zichtbaar. De duur van een behandeling varieert van 10 tot 15 minuten. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Het is raadzaam om iedere 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde resultaat optimaal te houden.