Veel gestelde vragen over IPL Behandelingen
Veel gestelde vragen over MicroSkinPolish

Wat is IPL?
Intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing en huidaandoeningen effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waarmee verschillende indicaties effectief te behandelen zijn besteed.

Zijn de IPL behandelingen voor iedereen geschikt?
Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In blonde, rode en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden. Negroïde huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor enige IPL behandeling wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. De overige getinte huidtypes zijn wel uitermate geschikt voor een IPL behandeling.

Naast bovenstaande exclusiecriteria zijn er nog diverse te benoemen. Onze Partners zullen altijd eerst een intakegesprek met u houden waarbij een IPL en een medisch anamneseformulier met u doorgenomen wordt waarna deze beoordeeld of u geschikt bent voor een IPL behandeling.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?
IPL IS GEEN LASER! IPL staat voor Intense Pulsed Light en Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De termen Laser en IPL worden echter vaak door elkaar gebruikt en gehaald hoewel er zeer grote verschillen bestaan m.b.t. veiligheid, kosten en snelheid. Onze MedCos® IPL Partners leggen u graag het verschil tussen beide principes uit.

Wat is een succesvolle ontharingskuur?
Over een succesvolle ontharingskuur wordt gesproken als er een haarreductie wordt bereikt van 80-90%. Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met enig IPL of Laser systeem.

Bij veel behandelde cliënten met de MedCos® IPL methode wordt met 6 behandelingen al een haarreductie van 80-90% behaald, echter gemiddeld zijn 8 behandelingen noodzakelijk voor een bevredigend eindresultaat.

Zijn de IPL behandelingen duur?
NEE. In verhouding tot het meerjarig gebruik van scheermesjes, het ondergaan van hars of wax behandelingen of het gebruik van ontharingscrèmes is het absoluut niet duur. Buiten de kostenbesparing welke u op termijn realiseert geniet u tevens van het comfort om u niet meer te hoeven nadenken over ongeschoren locaties en heeft u geen last meer van ingegroeide haartjes.

Veel gestelde vragen over MicroSkinPolish

Wat is de MedCos MicroSkinPolish?
De MedCos MicroSkinPolish bestaat uit drie krachtige en veilige technologieën in één apparaat. Samen vormen ze een complete behandeling voor huidverbe¬tering en huidverjonging. De toegepaste technologieën zijn microdermabrasie, Low Lever Laser Technology (LLLT) en Polishing.
Bij de behandeling wordt tevens een hoogwaardig hyaluronzuur gebruikt en een gel van vitaminen en anti oxidanten.[/orbit_accordion_panel]

Wat is Microdermabrasie?
Microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij de gecertificeerde MedCos Partner via een speciale vacuümtechniek met steriele microkristallen laagjes oude en dode huidcellen weghaalt. De gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen worden opgezogen, de productie van collageen en elastine in de huid worden gestimuleerd en nieuwe en jonge cellen worden zichtbaar

Wat is LLLT?
Deze technologie wordt ook wel Cold Laser genoemd, omdat er nauwelijks warmte bij vrijkomt – en dus geen risico op verbranden geeft*. De gecertificeerde MedCos Schoonheidsspecialist brengt actieve werkstoffen als hoogwaardig hyaluronzuur, essentiële vitaminen en anti-oxidanten aan op uw huid.

Dankzij de sterke lichtenergie in combinatie met een massagetechniek kan uw huid de actieve werkstoffen optimaal opnemen en de afvalstoffen goed afvoeren. De ‘batterij’ van de cellen krijgt als het ware een kick om weer optimaal te functioneren. De huid verbetert zienderogen en voelt stevig aan.

* De veiligheid en de werking van de technologie zijn door ruim 2500 internationale wetenschappelijke onderzoeken onderbouwd.

Wat is Polishing?
Met behulp van een massagestick met een verwarmingselement en een polijststuk, verdeelt de gecertificeerde MedCos Schoonheidsspecialist een voedende en beschermende crème over uw huid. De massage geeft de huid een finishing polish, waardoor u het instituut met een gladde en stra¬lende huid verlaat.

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een huideigen element dat zich in de lederhuid bevind. Hyaluronzuur kan een zeer grote hoeveelheid water aan zich binden waardoor het mede zorg draagt voor het volume en de strakheid van de huid. Bij het ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af.

De huid wordt minder ‘gevuld’ waardoor de gelaatscontouren vervagen en de huid gaat ‘doorhangen’ en ouder toont. Het hoogwaardig MedCos hyaluronzuur is de nieuwste generatie hyaluronzuur welke in de huid kan doordringen en in staat is om de aanmaak van hyaluronzuur in de huid te stimuleren.