Ultra geluid

Ultra geluid is een reeks hoge geluidsgolven die voor het menselijke oor bijna niet hoorbaar zijn. Ze wekken trillingen op die effectief toegepast kunnen worden bij huidverbeterende behandelingen. Door middel van Ultra Geluid worden ruim één miljoen trillingen per seconde in de huid gebracht. Hierdoor verandert de druk in het huidweefsel en worden cellen en celdeeltjes in beweging gebracht. Hierdoor ontstaat een onderhuidse micromassage, welke een positieve invloed heeft op de weefselstructuren. Door de energie van de geluidsgolven en de warmteontwikkeling wordt de celdeling versneld waardoor een sneller herstel van de huid bewerkstelligd wordt. Door de trillingen die het Ultra Geluid apparaat maakt, ontstaan in de huid tevens moleculaire reacties, waardoor verharde of verkleefde vezelstructuren verminderen.

Mechanische effecten:
Ultra geluid helpt tevens om nieuw aangemaakte collagene vezels van elkaar te scheiden en om het intracellulaire cement te verzachten.

Thermische effecten:
Ultra geluid zorgt voor een stimulering van het celmetabolisme, door het veroorzaken van warmte in het betrokken gebied. Het verhoogt de pijngrens bij de vrije zenuwuiteinden. Ook zorgt ultrageluid voor een inactivering van virussen en andere schadelijke micro-organismen.

Chemische effecten:
Ultra geluid laat vaatverwijdende substanties vrijkomen en werkt verkleinend op de complexe moleculen.

Therapeutische effecten:
Ultra geluid verhoogt de bloedcirculatie in de behandelde gebieden.
Het activeert het lokale celmetabolisme: de doorlaatbaarheid van het celmembraan wordt verhoogd, wat samen met de verhoogde circulatie voor een verbeterde celuitwisseling en het terugvloeien van vloeistoffen en metabolismeresten zorgt.
Het heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een terugresorptie van oedeem. Bovendien heeft het een spierontspannende werking.

Gebruik van ultra geluid tijdens de hannah behandeling met bindweefsel massage:
Als u kiest voor een hannah behandeling met een bindweefselmassage zal de behandeling altijd afgesloten worden met ultra geluid. Het versterkt de behandeling en bovendien is het prettig om na een intensieve behandeling nog even te ontspannen tijdens het gebruik van het ultra geluid apparaat. Als tussenstof wordt bijvoorbeeld het Hydro Mask ingezet, vanwege het intensieve hydraterende vermogen en goede aansluiting met de huid.
Het werkstofgebruik van bijvoorbeeld Skin Conditioner, Juvi-Lite, First Aid, Active Cream, Oxys Genes of een combinatie van deze producten geeft een intensere werking, gerelateerd aan het gebruikte product.
Opulence Serum is perfect in te zetten als tussenstof, vanwege het krachtige herstellende vermogen van Wonderlight (tegen pigment) en de stimulerende werking op het bindweefsel van de huid.